Vissza a StoryOnline-ra » Sztárblog » Szurovecz Kitti » Novodomszky Éva váratlan szülése
2010-09-30 12:37:41

Novodomszky Éva váratlan szülése

Gyönyörű félig olasz, félig magyar kisbaba látható a Meglepetés magazin aktuális címlapján, édesanyja, Novodomszky Éva karjaiban. Az a megtiszteltetés ért, hogy az MTV népszerű műsorvezetője velem beszélgetett először második kisfia, Marco születéséről.

 

A baba akkor jön, amikor ő akar. Teljesen lényegtelen, mit jósolnak az orvosok, - persze, azért bízunk bennük. Így volt ezzel Évi is, aki teljes lelki nyugalommal szállt repülőre várandósan. Álmában sem gondolta volna, hogy az újabb családtag már nem a pocakjában, hanem a karjában lesz, amikor hazajönnek Olaszországból.

Amikor beszélgettünk, azoknak az édesanyáknak a lelkesedésével mesélt, akik alig néhány hete adtak életet a gyereküknek. Történetét hallgatva automatikusan beugrottak, s felerősödtek bennem a saját szülésemmel kapcsolatos emlékek is. Négy és fél év telt el azóta, de mintha csak egy pillanat lett volna.

Persze, az én Ádámom sem akkor jött, amikor a papírforma szerint kellett volna. Igen aktív kismama voltam, még az utolsó napomon is dolgoztam - a kolleganőim fogadásokat kötöttek arra, hogy vajon riportról, vagy a számítógépem mellől visznek majd a szülőszobára. Végül egyikük sem nyert, mert Ádám nem akarta megzavarni a munkamenetet, és úgy döntött, az éj leple alatt érkezik. Miután megszületett, hajnal hatkor sms-t küldtem Ványik Dóri kolleganőmnek: legyen kedves, és menjen el Pálffy Istvánhoz beszélgetni, mert nekem közbejött valami...azaz, valaki! :-)

Szülés után, a kórházban töltött második napomon a baba édesdeden szundikált mellettem, amikor bejöttek a szobánkba a Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat munkatársai, akiknek a létezéséről addig nem is tudtam. Beszélgetni kezdtünk, s már pár perc alatt felébredt bennem a vágy, hogy írjak a munkájukról...a cikk pár napon belül el is készült. Ennyit a nagy fogadalmamról, ami az volt, hogy legalább három hónapig nem írok, csak babázom. Ebből természetesen semmi nem lett.

Ugyanakkor nem érzem, hogy a kisfiam bármilyen szinten is kárát látta annak, hogy dolgoztam. Mivel az interjúk miatt heti egy-két alkalommal emberek között voltam, a kismama-depresszió is kimaradt az életemből. Nem éreztem magam bezárva a négy fal közé, és a beszélgetéseim után mindig hatalmas lelkesedéssel mentem haza "anyukának lenni".

Mai napig sokan csodálkoznak azon, hogy huszonhat éves létemre van egy majdnem ötéves fiam, tudom, ma már nem divat ilyen fiatalon szülni. De én sosem bántam meg, mert Ádám léte rengeteg pluszt adott a személyiségemhez, ő az, aki szó szerint felelősségteljes felnőttet nevelt belőlem. Egész más ember lettem, mióta anya vagyok - olyan, mintha az Ádi létezése előtti időszak egy másik életem lett volna. Távolinak tűnik, elmosódik, nem tiszta...

A gyerek egy valóságos katalizátor. Minden téren. Ha anya leszel, megtanulsz bánni az idővel, a fakanállal, a vasalóval, s három perc alatt képes leszel elkészülni reggelente. Megváltoznak a prioritások az életedben, csakúgy, mint a baráti köröd összetétele. Szomorú, de igaz: a gyermektelen, szingli barátnőimmel eljutottunk odáig, hogy már nem volt mit mondanunk egymásnak. Ők nem értették az én gondjaim, s számomra sem voltak már fontosak azok a dolgok, amik őket foglalkoztatták. Nem tudtak mit kezdeni a képzeld, felemelte a fejét, ennyit meg annyit evett, nem sírt oltáskor, belázasodott, egész éjjel hányt "típusú" problémáimmal...s ez valahol természetes is. Azért remélem, ha egyszer ők is anyukák lesznek, "visszakapom" majd őket. :-)

A kisgyermekes lét szépségei bőven kárpótolnak a kevesebb szabadságért. Bár már nem tivornyázzuk végig a város összes szórakozóhelyét, hétvégén baráti ebédeket rendezünk, sákányt eregetünk, kirándulni megyünk, vagy versenyt futunk a domboldalban. Őszi leveleket gyűjtünk, gesztenyét szedünk, és hosszas eszmecseréket folytatunk arról, Erik miért húzta meg az oviban Ancsa haját...az élet így kerek, így szép, legalábbis számomra.

A kicsi fiam ma reggel magához ölelt, és azt mondta nekem: "Anya, én úgy szeretlek téged, hogy felrobban a szívem." Hát nem ér meg minden lemondást egy ilyen gyerek? :-)

Legyen szép Napotok!

Kitti


Címkék:
Értékelés: 2.55 Hozzászólások: (6)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 6
Szilvi

Kedves Kitti !

Nagyon kedves és minden szavában igaz a cikked az anyaságról, nekem egy 8 éves fiam és egy 3 éves lányom van és pontosan ugyanazt tudnám elmondani amit te írtál.A cikk elolvasása után könnybe lábadt a szemem, annyira édes és valóságos !

Szilvi
2010-10-04 10:17:59

Dreamy

Kedves Kitti!
Biztosan azért, mert 8 hónapos várandós vagyok, de elpityeredtem a cikk után. Eddig is izgalommal töltött el, hogy babám lesz, de most már a hétfő reggelem is ezzel a gondolattal indult. Teljesen egyetértek azzal is, amit a szingli barátnőkről írtál, ugyanis nekem már terhesen lemorzsolódtak egyes barátnők, akiknek még nincs gyermeke, és azokkal akiknek meg van, szorosabb lett a kapcsolatunk. Őket felhívhatom azzal, hogy mit tettek ha begörcsölt a lábuk, ha légszomjuk volt, ha éhesek voltak stb. És nem tudok mit kérdezni, és ők sem tőlem, akiknek nincsen gyermeke. Én is csak remélni tudom, hogy majd egyszer visszakapom őket. További szép napot!
2010-10-04 08:26:24

Szurovecz Kitti

Kedves Judit!
Köszönöm Neked a kedves sorokat, nagyon örülök, hogy tetszenek Neked az írásaim. Már csak másfél hét, és indul a személyes honlapomon a Fényemberek, az első misztikus folytatásos regényem, ami miatt nagy izgalomban vagyok. :-) Én is azon a véleményen vagyok, mint Te: nem biztos, hogy minden nőnek kell a gyerek. Csak azért ne szüljön valaki, mert ez a társadalmi elvárás, közben pedig egyáltalán nem érzi jól magát az anya szerepében, ami sem neki, sem a gyereknek nem jó. Akkor inkább alkosson másként valami maradandót a világnak - s ezért egyáltalán nem kell elítélni.
Üdvözlettel:
Kitti
2010-10-01 09:37:24

Schneier judit

Kedves Kitti,
Én tavaly lettem anyuka és már bánom, hogy nem előbb, mert olyan örömöt tud okozni, hogy ő van, ami egyben egy földöntúli boldogság. Bár szültem volna előbb akár húsz évesen és akkor már többen lennének. Ez az én véleményem. De van olyan barátnőm akinek egyenlőre vagy egyáltalán nem szeretne gyereket. Ez is egy vélemény és én az ő véleményét is el tudom fogadni. Ahány ember annyi vélemény és felfogás. Ebből azt szeretném kihozni, hogy tökéletesen fogalmaztad meg, hogy "nem mindenki vágyik kisbabára" úgy hogy nem igazán értem az előttem szólót, de sebaj tényleg és hál istennek nem vagyunk egyformák. Élmény mindig elolvasni az írásodat itt is és az újságban is. További sok sikert és minden jót neked és Ádinak is! Judit
2010-10-01 08:44:19

Szurovecz Kitti

Kedves Bulvármédiás!
Hidd el, hogy nem mindenki vágyik kisbabára, persze ez nem jelenti azt, hogy soha nem is fog. A lányok, akikre gondoltam, amikor a blogbejegyzést írtam, idősebbek nálam jónéhány évvel, s egyöntetűen állítják, még mindig nincsenek felkészülve arra, hogy gyerekeik legyenek. Egyszerűen szeretnek élni, utazni, tanulni, valóraváltani az álmaikat. Nem mondom, hogy ezek a dolgok kisgyerekkel lehetetlenek, de sokkal nehezebben megvalósíthatók.Esetleg éjjel. :) Én például általában este tízkor kezdek neki angolozni, vagy épp könyvet írni. Anyaként akkor lehet boldog egy nő szerintem, ha a picivel együttjáró dolgokat nem érzi fájdalmas lemondásoknak, csupán az élet szükségszerű velejáróinak.
Ettől persze még nekem is voltak harcaim önmagammal, amikor Ádi születése után leesett: hoppá, mostmár nem vagyok a magam ura. :-)

Üdv:
Kitti
2010-09-30 14:31:09

bulvármédiás

Kedves Kitti!

"Szakításodat" a szingli barátnőiddel meg tudom érteni, mivel -szerintem- ők is vágynak egy kisbabára, csak még nem találtak hozzá megfelelő apajelöltet. Így a sztorijaiddal inkább csak az ő szívüket fájdítottad...
A feléjük irányult jókívánságod azért tetszett:)
2010-09-30 14:18:36

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenhárom meg négy =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ÜZENŐFAL

2012-01-30 19:32:26 Kathy Kedves Kitti ! jan.25-n találkoztunk, de. 11-kor.Fantasztikus a Fényemberek,köszönöm Neked.

2011-12-21 14:44:41 Nati Kedves Kitti!
Teljesen elvarázsolt a könyved, vagyis csak a 21. fejezetig olvastam, mert addig van meg.
Kérlek küld el Nekem, mert majd megöl a kíváncsiság, hogy mi lesz Chris-sel és Jane-nel. Minden gondolatom a könyv körül forog.
Kérlek küld el nekem.
E-mail címem:
natika15@citromail.hu

2011-08-27 12:19:21 vityol Mikor és hol lehet olvasni a Smink nélkül folytatását? Nagyon jó!

2011-05-23 13:18:29 Stünde tévedtem a Féynembereket olvastam!!:D
már annyi könyvet elolvastam hogy néha nem tudom minek mi a címe:D

2011-02-07 19:28:08 Kriszti Kedves Kitti! Észveszejtő, ahogy írsz! Öröm, hogy ilyen tehetséggel áldott meg minket a Sors. A Gyémántfiút imádtam, most kezdem a Fényembereket. Azt kell hogy mondjam, jó a Harry Potter és a Twilight saga is remek... De ez mindkettőt veri! Miután elolvastam a könyved, én is írni kezdtem. Köszönöm, hogy megadtad ezt a csodás élményt!

2010-10-01 14:23:23 Relay Amikor egy általánosba jártunk, sosem gondoltam volna, hogy épp te leszel az, aki ekkora karriert fut majd be. Mindig is furcsa kis szerzet voltál, és emlékszem, hogy nem nagyon szerettek. Még mindig előttem van a kép, ahogy a fiúk elvették a verseid, amiket órán írtál, hangosan felolvasták szünetben és kinevettek miattuk. De nagyon büszke vagyok rád, mert mint ahogy ők, akik kiröhögtek téged, nem, de te elmondhatod magadról, hogy elértél valamit az életben! Gratulálok hozzá!

2010-09-22 22:46:38 mkcs Szia Kitti !

A kezdetektől a Fényemberekre vártam !
A Smink nélkül is tetszett és a Gyámántfiú is -végül belopta magát a szívembe - , de igazán kíváncsi vagyok a Fényemberek 2. fejezetére ! mkcs

2010-09-16 22:06:48 Ambrus Petrus Szia Kitti! Hihetetlen csaj vagy (Ezt jó értelemben mondom)! Imádok olvasni, ha valami megfog, a könyvet egyszerűen nem tudom lerakni( persze ha van rá időm). Volt már rá példa, hogy egy hónap alatt közel 4 ezer oldalt olvastam el. A lényeg, hogy amit írsz az változatos, mindig új, laza, kötöttségek nélküli. Egyszerűen fantasztikus. Puszika!

2010-09-14 16:15:47 monika65 Kedves Kitti!
Kíváncsi volnék a véleményedre... http://monika65.blog.nlcafe.hu
előre is kösz!!

2010-09-08 16:02:09 Gréty Robinson Szia Kitti!
Ez egyszerűen hihetetlen, amit a nagy utazásodon átéltél. Wow. Szerintem is :) Én is kíváncsi volnék, hogy én ki lehettem egyik előző életemben! Talán egyszer majd rászánom magam és utána kutatok! További szép napot!
Pusszantás: Gréty

2010-08-24 13:35:10 Melinda Szia! Nem voltunk osztálytársak, de én mindenesetre emlékszem rád. Középiskolában voltunk sulitársak. Mindössze 1 évig. Sajna. De jó volt az is. Sokat lehetett tőled tanulni. A diákok vezetőjeként példát mutattál. Szép napot továbbra is. -Melinda-

2010-08-23 11:14:51 Szurovecz Kitti Kedves Melinda! :-) Nagyon köszönöm. Most csiklandozza az oldalam a kíváncsiság, melyik Melinda lehetsz, mert 4 iskolába is jártam és mindenhol volt Melinda osztálytársam. :-)

2010-08-17 13:44:12 Melinda Szia Kitti! Már régen is látszott rajtad, hogy tehetséges vagy. Gratulálok a sikeredhez. -Egy régi iskolatársad-

2010-08-16 16:09:10 szurovecz.kitti Kedves Szeka! Mindig pontos i-vel írtam a nevem és magasról teszek a trendekre.:-)

2010-08-12 07:44:36 szeka Kitti, ha már olyan veszettül trendinek képzeled magad, miért nem írod y-al a végén a neved?

2010-08-09 08:59:43 Rita Szia Kitti! Te aztán érted, hogyan csigázd fel az ember érdeklődését :)).Biztos vagyok benne, hogy ez a könyved is nagy sikerű lesz majd, akárcsak a Gyémántfiú és a Smink nélkül. Gratula ;)

2010-07-29 10:54:53 Miri Kitti! A nice-on láttam egy cikket a készülő webes könyvedről és 1 nap alatt elolvastam az eddig kitett 220 oldalt! :-) Elképesztően jó és a Smink Nélkül beharangozója is nagyon felkeltette az érdeklődésem. Attól tartok, velem szereztél egy új rajongót! Puszi: Mirjam

2010-07-14 16:44:23 Weninger Reni Szia Kitti, nagyon örültem amikor a minap azt olvastam a Facebookon hogy lesz majd 2. regényed. Remélem, hogy a Smink Nélkül második része mert nagyon-nagyon tetszett nekem a könyv. :-) És mikor? Mert már a Gyémántfiút is elolvastam, azaz teljesen kifogytam belőled! :-) Szimpatikus hogy minden olvasóddal szóbaállsz és Te magad szerkeszted a rajongói oldalad. NAGYON SOK SIKERT KÍVÁNOK NEKED, HIHETETLEN TEHETSÉGGEL ÁLDOTT MEG A SORS! Szeretettel, Reni

2010-06-25 22:50:59 Solymos Zoltán :) Szia Kittilány! Szoktam nézegetni a blogod, értelmes gondolataid vannak, jól írsz, tetszik. A Smink Nélkül című könyved megvettem a csajomnak szülinapra, aztán meg lenyúltam tőle! :) Végre egy nő, aki meri nevén nevezni a dolgokat! A sztori iszonyú jó, letehetetlen regény és nem csak nőknek.

2010-06-21 19:43:30 Dani Andrea Bocs, Kitti, de már nálam is kiverte a biztosítékot!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 6 meg 4 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007