2010-09-08 13:27:57

Utazásom egy régi életembe...

Magamtól sosem vetemedtem volna arra, hogy elmenjek egy reinkarnációs utazásra - ehhez túl realistának gondolom magam. Aztán a Marie Claire magazinnak készülő összeállításom miatt kirándulni indultam egy előző életembe...sokkoló, fantasztikus, megdöbbentő! Figyeljetek csak!

 

Hála Dallos Ági "túravezetőnek", négy meghatározó jelenetet láthattam egy korábbi életemből. Persze, azért nem volt ilyen egyszerű a dolog. Enyhe hitetlenséggel küzdve feküdtem le az ágyra, ahol ő betakargatott és megkért: tudatosítsam magamban, bármit látok, bárkivel találkozom, bármi történik velem az utazás során, a valóság az, hogy itt vagyok vele a szobában és nem eshet semmi bajom. Fogalmam sem volt mire céloz ezzel...csak akkor értettem meg, amikor belemerültünk.

Az utazás nem hipnózisban zajlott, végig éber voltam, ám egy meditációval megváltoztatott tudatállapotban beszélgettem Ágival a kétórás kirándulás során. Az élmények, amiket megéltem, valóságosnak tűntek. Olyannyira, hogy éreztem a fájdalmat, a boldogságot, az érintéseket, a hideget, a meleget, s a halálom pillanatában azt, ahogyan a lelkem elhagyja a testem. Most azt gondoljátok, megőrültem, igaz? Sebaj, szerintem is. :) Azért most nagyvonalakban elmesélem Nektek, hogy az éberség és álom határán lebegve mit láttam, ki is voltam én az egyik előző életemben.

Egy muszlim nő, akit Amirának hívnak. Egy tehetős család legnagyobb lánya. Az első jelenetben épp az esküvőm napjára készültem, különböző kelmék között válogattam a hugommal, Mirdával a menyasszonyiruhámhoz való anyagot. De valami hihetetlen kelletlenül. Nem akartam férjhez menni. Az ember, akihez hozzá akartak adni, egy gazdag kereskedő volt Cairo-ban, valamiért fontos volt a családomnak, hogy ő legyen a férjem, de nem tudom, miért. Nem derült ki.

A következő jelenetben a tengerparton ültem. Már nem a muszlim nők jellegzetes testet beborító öltözékében, hanem egy rövid, szellős ruhában. Törtem a fejem valamin, egy fontos döntés előtt álltam. Hátranéztem, s mögöttem, nem messze volt egy kis ház, amolyan nyárilak féle. Elindultam felé. Odabenn teljes csend honolt, a légy zümmögését sem lehetett hallani, a hajnali nap sugarai vonták aranyba a kis szobát. Az ágyam jobboldalán egy férfi aludt. Megdöbbenve konstatáltam, hogy őt a mostani életemből ismerem. Nagyon megbántott egyszer. Julien. Futott át az agyamon. Ebben az egyiptomi életemben ő volt Julien, a francia utazó, aki lázadó lényem számára megtestesítette a szabadságot. Aki megígérte, hogy engem is felszabadít, hogy elmegyünk messzire, ahol már nem ér el bennünket a családom haragja, s végre lehullanak rólam a bilincsek, amiket a kultúránk aggatott rám. (Megjegyzem, többször jártam már Egyiptomban, s mindig ledöbbentett az ottani nők elnyomottsága, olyannyira, hogy ezt ki is fejtettem, amiért nem néztek rám valami szépen a helybéli férfiak.)

A felismerés, hogy miért kérte tőlem az elején Ági, amit kért, akkor ért, amikor a következő jelenetben tudatosult bennem, Julient megölték miattam. A férjem tette, aki rájött, mit terveztünk - a mi törvényeink lehetővé tették a nyilvánvaló gyilkosság megúszását is. Ha a bűnös csak két másik férfit maga mellé állított, aki az ártatlansága mellett voksolt, az ügy törvényszék elé sem került. Julient eltették láb alól, hiába várta őt haza a családja Európában. Engem pedig bezártak. Szó szerint.

Amikor a negyedik életkép rámtalált, először a perzselően forró homokot éreztem a talpam alatt, s a nehéz ruháim súlyát. Amikor körülnéztem, láttam, hogy a karomban egy pici gyerekkel lépkedek sietősen a sivatagban és keresek valamit. A baba arcában a jelen életem szerelmének vonásait véltem felfedezni. Kerestem valamit. Egy várost, egy kikötőt - ismertem a sivatag minden négyzetcentiméterét. Amikor tudatosult bennem, hogy megszöktem, hátranéztem, s már láttam is őket, akik engem üldöznek. Mint a rémálmaimban, úgy hagyott el az erőm, a mozdulataim lelassultak, nem működtek a reflexeim. Tudtam, hogy elkapnak, hogy esélyem sincs. Megálltam, szembefordultam velük és magamhoz szorítottam a kicsit. A másodperc törtrésze alatt mellettem termettek, azzal együtt, hogy kitépték a karomból a babát, hideg penge szúrását éreztem a nyakam környékén...

A halálom pillanatában összeszorult a mellkasom. Legalább fél percig képtelen voltam levegőt venni, olyan érzés volt, mintha valami kiszakadt volna a testemből. Kívülről láttam, ahogy húznak engem a sivatag homokjában, hallottam a síró kisgyermek hangját...Ági kiáltása rángatott vissza a jelenbe: ne felejtsd el, hogy hol vagy! Itt vagy nálam és biztonságban vagy! Ólomnehéznek éreztem a szemhéjam, ahogy felpillantottam, s észrevettem, hogy a füleimbe csorognak a könnyeim...

Nem tudom, csupán a tudatalattim játéka volt-e mindaz, amit láttam, de annyi biztos, hogy az élmény segített nekem elfogadni olyan sérelmeket, amiket eddig nem tudtam, megérteni olyan történéseket, amiket eddig felfoghatatlannak éreztem. Annyi arab nevet, amennyit az utazás során én Áginak elsoroltam, sosem tudtam, konkrét muszlim vallási törvényekről, városokról, helyekről, időpontokról beszéltem - mindennek utánanéztem a neten és megdöbbenve konstatáltam, hogy minden úgy volt, ahogy mondtam. Ezek után, még a szkeptikusoknak is azt mondom, próbálják ki bátran!

Ez most kicsit bőlére sikeredett, nézzétek el nekem! :) Még mindig az élmény hatása alatt állok és egyszerűen kikívánkozott belőlem mindez. Ígérem, legközelebb a realitás talaján maradok és írok Nektek Nagy Feró feleségéről, SP rajongóiról, meg Geszler Dóri Pilates-edzéseiről is. :) De most a reinkarnációs utazás váltotta ki belőlem azt a bizonyos WOW-faktort. :)

Szép Napot!

Kitti


Címkék:
Értékelés: 4.96 Hozzászólások: (6)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 6
bulvármédiás

Kedves Kitti!

Értem én, hogy hogy értetted a WoW-faktort, és örülök, hogy a szerkesztőségetekben ilyen jó a hangulat!
Ez egyébként egy kis "poén" akart lenni, utalva a népszerű World of Warcraft videojáték rövidítésére...
2010-09-15 15:04:41

Szurovecz Kitti

Kedves Bulvármédiás!

A WOW-faktor kifejezés minden másnap elhangzik nálunk a szerkesztőségben, miközben készítjük az anyagokat. Így az életem szerves része. Mindenben ezt keresem. :-)
2010-09-13 11:23:27

bulvármédiás

Kedves Kitti!

Érdekes történet és élmény lehetett (mi mindenben lehet része egy újságírónak...), és nem tudnám eldönteni, hogy újra átélted a múltadat, vagy csak a "transz" alatt jelen információiból sikerült valamit kalandos történetet összerakni az agyadnak.

"De most a reinkarnációs utazás váltotta ki belőlem azt a bizonyos WOW-faktort. :)"
Csak nem te is WoW-ozol? :D
2010-09-11 22:15:16

Zsupsz

Szia Kitti,
Kedvet csinálsz az embernek, hogy kipróbálja az előző életbe utazást. :)
Első gondolatra szkeptikus vagyok, és nehezen hiszek benne.
Talán azért mert rengeteg csalóról lehet hallani az ilyen megfoghatatlan dolgokkal kapcsolatban (is).
Ugyanakkor kipróbálnám, hogy így nekiindulva mit tapasztalnék. Érdekes helyzet. :)
2010-09-09 14:37:25

Szurovecz Kitti

Kedves Beus!
Ha küldesz nekem egy e-mailt az info@szuroveczkitti.hu-ra, szívesen átküldöm Neked a terapeuta elérhetőségeit. :-)
A könyveket illető dícséretet nagyon köszönöm, igazán jólesik! Ha minden igaz, nem kell már sokáig darabokban olvasni a Gyémántfiút sem, november 15-re egyben lesz. :-)
Üdv:
Kitti
U.i.: Én is ott voltam, amikor a Meglepetés szelleme a Dóri fülébe suttogott! :-)
2010-09-09 13:18:27

Beus

Kedves Kitti, ez megdöbbentő teljesen!
Mondd, hogyan lehet ezt átélni, kit keressek, hol? Csodálatos és megdöbbentő élmény lehetett.

Majd irj a Meglepetés Magazin szelleméről is lécci, vagy ez csak vicc? A Facebookon olvastam.

Szép napot kivánok: Beus

Ps: A gyémántfiú és a Smink nélkül szuper! Utóbbit le sem tudtam tenni amig ki nem olvastam. (A Gyémántfiút is csak azért, mert szakaszokban kell olvasni:))
2010-09-09 12:40:47

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizennégy meg négy =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ÜZENŐFAL

2012-01-30 19:32:26 Kathy Kedves Kitti ! jan.25-n találkoztunk, de. 11-kor.Fantasztikus a Fényemberek,köszönöm Neked.

2011-12-21 14:44:41 Nati Kedves Kitti!
Teljesen elvarázsolt a könyved, vagyis csak a 21. fejezetig olvastam, mert addig van meg.
Kérlek küld el Nekem, mert majd megöl a kíváncsiság, hogy mi lesz Chris-sel és Jane-nel. Minden gondolatom a könyv körül forog.
Kérlek küld el nekem.
E-mail címem:
natika15@citromail.hu

2011-08-27 12:19:21 vityol Mikor és hol lehet olvasni a Smink nélkül folytatását? Nagyon jó!

2011-05-23 13:18:29 Stünde tévedtem a Féynembereket olvastam!!:D
már annyi könyvet elolvastam hogy néha nem tudom minek mi a címe:D

2011-02-07 19:28:08 Kriszti Kedves Kitti! Észveszejtő, ahogy írsz! Öröm, hogy ilyen tehetséggel áldott meg minket a Sors. A Gyémántfiút imádtam, most kezdem a Fényembereket. Azt kell hogy mondjam, jó a Harry Potter és a Twilight saga is remek... De ez mindkettőt veri! Miután elolvastam a könyved, én is írni kezdtem. Köszönöm, hogy megadtad ezt a csodás élményt!

2010-10-01 14:23:23 Relay Amikor egy általánosba jártunk, sosem gondoltam volna, hogy épp te leszel az, aki ekkora karriert fut majd be. Mindig is furcsa kis szerzet voltál, és emlékszem, hogy nem nagyon szerettek. Még mindig előttem van a kép, ahogy a fiúk elvették a verseid, amiket órán írtál, hangosan felolvasták szünetben és kinevettek miattuk. De nagyon büszke vagyok rád, mert mint ahogy ők, akik kiröhögtek téged, nem, de te elmondhatod magadról, hogy elértél valamit az életben! Gratulálok hozzá!

2010-09-22 22:46:38 mkcs Szia Kitti !

A kezdetektől a Fényemberekre vártam !
A Smink nélkül is tetszett és a Gyámántfiú is -végül belopta magát a szívembe - , de igazán kíváncsi vagyok a Fényemberek 2. fejezetére ! mkcs

2010-09-16 22:06:48 Ambrus Petrus Szia Kitti! Hihetetlen csaj vagy (Ezt jó értelemben mondom)! Imádok olvasni, ha valami megfog, a könyvet egyszerűen nem tudom lerakni( persze ha van rá időm). Volt már rá példa, hogy egy hónap alatt közel 4 ezer oldalt olvastam el. A lényeg, hogy amit írsz az változatos, mindig új, laza, kötöttségek nélküli. Egyszerűen fantasztikus. Puszika!

2010-09-14 16:15:47 monika65 Kedves Kitti!
Kíváncsi volnék a véleményedre... http://monika65.blog.nlcafe.hu
előre is kösz!!

2010-09-08 16:02:09 Gréty Robinson Szia Kitti!
Ez egyszerűen hihetetlen, amit a nagy utazásodon átéltél. Wow. Szerintem is :) Én is kíváncsi volnék, hogy én ki lehettem egyik előző életemben! Talán egyszer majd rászánom magam és utána kutatok! További szép napot!
Pusszantás: Gréty

2010-08-24 13:35:10 Melinda Szia! Nem voltunk osztálytársak, de én mindenesetre emlékszem rád. Középiskolában voltunk sulitársak. Mindössze 1 évig. Sajna. De jó volt az is. Sokat lehetett tőled tanulni. A diákok vezetőjeként példát mutattál. Szép napot továbbra is. -Melinda-

2010-08-23 11:14:51 Szurovecz Kitti Kedves Melinda! :-) Nagyon köszönöm. Most csiklandozza az oldalam a kíváncsiság, melyik Melinda lehetsz, mert 4 iskolába is jártam és mindenhol volt Melinda osztálytársam. :-)

2010-08-17 13:44:12 Melinda Szia Kitti! Már régen is látszott rajtad, hogy tehetséges vagy. Gratulálok a sikeredhez. -Egy régi iskolatársad-

2010-08-16 16:09:10 szurovecz.kitti Kedves Szeka! Mindig pontos i-vel írtam a nevem és magasról teszek a trendekre.:-)

2010-08-12 07:44:36 szeka Kitti, ha már olyan veszettül trendinek képzeled magad, miért nem írod y-al a végén a neved?

2010-08-09 08:59:43 Rita Szia Kitti! Te aztán érted, hogyan csigázd fel az ember érdeklődését :)).Biztos vagyok benne, hogy ez a könyved is nagy sikerű lesz majd, akárcsak a Gyémántfiú és a Smink nélkül. Gratula ;)

2010-07-29 10:54:53 Miri Kitti! A nice-on láttam egy cikket a készülő webes könyvedről és 1 nap alatt elolvastam az eddig kitett 220 oldalt! :-) Elképesztően jó és a Smink Nélkül beharangozója is nagyon felkeltette az érdeklődésem. Attól tartok, velem szereztél egy új rajongót! Puszi: Mirjam

2010-07-14 16:44:23 Weninger Reni Szia Kitti, nagyon örültem amikor a minap azt olvastam a Facebookon hogy lesz majd 2. regényed. Remélem, hogy a Smink Nélkül második része mert nagyon-nagyon tetszett nekem a könyv. :-) És mikor? Mert már a Gyémántfiút is elolvastam, azaz teljesen kifogytam belőled! :-) Szimpatikus hogy minden olvasóddal szóbaállsz és Te magad szerkeszted a rajongói oldalad. NAGYON SOK SIKERT KÍVÁNOK NEKED, HIHETETLEN TEHETSÉGGEL ÁLDOTT MEG A SORS! Szeretettel, Reni

2010-06-25 22:50:59 Solymos Zoltán :) Szia Kittilány! Szoktam nézegetni a blogod, értelmes gondolataid vannak, jól írsz, tetszik. A Smink Nélkül című könyved megvettem a csajomnak szülinapra, aztán meg lenyúltam tőle! :) Végre egy nő, aki meri nevén nevezni a dolgokat! A sztori iszonyú jó, letehetetlen regény és nem csak nőknek.

2010-06-21 19:43:30 Dani Andrea Bocs, Kitti, de már nálam is kiverte a biztosítékot!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 4 meg 9 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007