VÁLASSZ: -

2010-10-21 14:31:20

Megtámadott egy őrült!

 

Két hét leforgása alatt négy hasonló eset. Egy munkára siettem épp, amikor a Nyugati Pályaudvar épülete előtt arra lettem figyelmes, hogy egy nő tépkedi le magáról a ruháját, és közben egy bizonyos Pista összes felmenőjét szídja, torkaszakadtából. Néhány nappal később a metrón egy asszony az Árpád Híd, és a Forgách utca között úgy utazott, hogy fel-alá futkározott a kocsi egyik végpontjától a másikig, miközben félelmetes hangon morogta magában: "kihasználtatok? Sebaj. Nem, nem ülök le. Jól elvagyok, nagyon jól elvagyok, nem látjátok?" Még azon a héten Piliscsabára mentünk Gergővel, hogy megnézzük, hogy áll az építkezés a telkünkön, amikor egy pasi csak úgy a semmiből a kocsink elé ugrott, ránk vigyorgott - mintha ez ki tudja, milyen jófej dolog volna, - aztán elrohant.

Sok a bolond az utcán, hiába. Ami zavarja az embert, hát persze, hogy zavarja, hiszen ösztönösen tartunk azoktól, akik mentálisan sérültek. A 4-es villamoson, amikor az a férfi nekem rontott, felgyorsult a szívem, hideg veríték gyöngyözött a homlokomon, s a többi ember...hát, nem hazudok, ha azt mondom, nem rohantak túl gyors tempóban a segítségemre. Persze, nyílván ők is megijedtek, nem akartak belekeveredni. Talán az a szerencsém, hogy ott volt néhány fiatal, rapper cuccot viselő srác, akik szó szerint leszedték rólam, s aztán a járműről is az eszelős alakot. Hátborzongató, hogy ebben a városban, akár egy munkába siető tömeg kellős közepén is simán elvághatják a torkunkat, ha nincs szerencsénk. Anélkül, hogy bárki közbelépne.

Én azt mondom, ha már úgyis hihetetlen méreteket ölt a bűnözés és az erőszak, legalább a mentális sérültekkel kezdeni kellene valamit. Miért kellett bezárni a Lipótmezőt, vagy az ahhoz hasonló pszichiátriai intézményeket, és a sok skizofrént szélnek ereszteni az országba? Nem leselkedik ránk így is éppen elég veszély? Vannak döntések, amiket képtelen vagyok megérteni. Ráadásul a szociológusok felmérései szerint az idegileg kikészült emberek száma csak nőtt a gazdasági válság kezdete óta, rengetegen küzdenek megélhetési és ennél fogva lelki problémákkal is...el tudom képzelni, hogy van az a szituáció, amikor az embert már csak egy hajszál választja el az őrülettől.

A fő probléma az, hogy amikor valaki észreveszi önmagán, hogy baj van, többnyire nem kér segítséget. Egyrészt mert szégyenli, másrészt mert lelki, idegi alapú a gondja, tehát nem is olyan fontos. Már miért ne volna az? Én nem értem az embereket. Ahogyan teljesen természetes, hogy a krónikus náthánkkal orvoshoz megyünk, annak is evidensnek kellene lenni, hogy törődünk a lelkünkkel. Attól, mert valaki felkeres egy pszichológust, még nem dilis, hanem tesz azért, hogy ne is váljon azzá. Nagy különbség. Ráadásul tisztelendő ebben a mai világban, amikor folyamatosan csak elfojtunk, elfojtunk, elfojtunk...ez pedig tragédiákhoz vezethet.

Én jártam már pszichológusnál, természetgyógyásznál, prána-nadi mesternél is, és egyben vagyok, többé-kevésbé harmóniában önmagammal. Ezekben az őrült mindennapokban nincsen abban semmi szégyellnivaló, ha valakinek segítségre, útmutatásra van szüksége. Inkább ez, mint hogy még jobban elszaporodjanak az őrültek az utcán, akiket a honatyák ránk engedtek. A hajléktalanok azt mondják, azért töltik az éjszakát inkább az utcán, a szálló helyett, mert ott sok a bolond, s még megölnék őket, amikor lekapcsolják a lámpákat...dermesztő.

Sok dologban képesek vagyunk összefogni. Árvízkárosultakon, katasztrófa sújtotta területek lakóin segítünk, ha kell, pénzt gyűjtünk állatmenhelyeknek, és megtisztítjuk a zöld területeket a szeméttől. Talán a saját, és a szeretteink biztonsága érdekében is összefoghatnánk egy fontos ügyben, nem? Az az ember a 4-es villamoson akár a gyerekemet is meglökdöshette volna. Vagy épp a Tieiteket is...:(

Kitti

 Címkék: 8
Értékelés: 4.26666 Hozzászólások: ()
2010-10-15 12:44:43

X-faktor kulisszatitkok!

 

A minap az X-Faktor házban jártam, ahol már minden versenyző az izgalom felhőjében lebeg. Kicsit rezignáltak, kicsit fáradtak, fel vannak spannolva, de ez így normális, hiszen nagyon sok múlik azon, hogy sikerül nekik a szombati verseny. Senki nem szeretne elsőként kiesni a mezőnyből, de valakinek azért muszáj...erre nem akarnak gondolni. Most még. Csak arra koncentrálnak, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

Takács Nikolasz azt mesélte, alig tud aludni éjjel, mert az adrenalin egész nap tombol az ereiben. A napjuk percről percre be van osztva: meg kell felelni énektanárnak, koreográfusnak, mentornak - ezek a dolgok pedig súlyos terheket rónak rájuk, de már nagyon várják a szombati megmérettetést. Miközben beszélgettünk, észrevettem a gyémántra hajazó fülbevalóját, és mosolyogtam magamban...tudjátok, az én gyémántfiúmat is Nicknek hívják, már csak ezért is az olvasóim nagy kedvence. Az egyik lány a "kemény magból" Nikolasz rajongói klubot hozott létre a Facebookon...:-)

Vastag Csabát már régen ismerem - még a Popdarálók zenekar tagja volt, és egész másként nézett ki, amikor először találkoztunk. A haja például hosszú volt, és rengeteget panaszkodott miatta, mert folyton begöndörödött, és egy hajvasalóval a táskájában járt-kelt nap, mint nap. Már akkor kiszúrtam a különleges ékszerét: Csabi egy villát hord a kezén, karkötőnek meghajlítva. A stílus sokat változott, de a villa maradt...reméljük, szerencsét hoz majd neki a színpadon. Figyeljétek az adásban, lesz-e villája, vagy sem!

Domonkos Fanni az X-faktor mellé egy bizonyos tavasztündér faktort is kapott, amikor a világra jött. :-) Szürke, szeles őszi nap volt, amikor találkoztunk, a szürke, szeles belvárosban, ő pedig üde zöldben, mosolyogva, csacsogva osztotta a pozitív energiát mindenkinek, aki csak a közelébe ment. Elmesélte, hogy nem szereti a beszédhangját, mert elég sokan kritizálják miatta. Azt gondolják, affektál, pedig ő tényleg olyan orgánumot kapott a sorstól, mintha folyamatosan héliumot szívna. Ez a találó gondolat a főszerkesztőmtől származik, Fanni pedig egyetért. :-) De amikor elkezd énekelni...ég és föld egybeszakad. :-)

Egyet kell értenem a mentorokkal: akik bekerültek az X-Faktor döntőjébe, azokban megvan az a bizonyos plusz, ami igazi sztárrá emel egy előadót. Már csak az a kérdés, a műsorban megszerzett népszerűségét ki milyen ügyesen kamatoztatja majd a jövőben. Ti egyébként kinek drukkoltok?

Más téma: kiadás előtti hajrában van a Gyémántfiú, és a könyvkiadó arról szeretne tájékozódni, milyen példányszámban érdemes megjelentetni a regényem. Ezért a honlapomon ma egy hírlevél opció indul, amire e-mail címmel feliratkozva jelezhetitek, hogy Benneteket érdekel a könyv. A fenti Gyémántfiú banneren keresztül könnyen elérhetitek. Mindenkinek köszönöm, aki egy-két klikkeléssel hozzájárul a második könyvem sikeréhez! :-)

Szeretettel:

KittiCímkék: 3
Értékelés: 4.20000 Hozzászólások: ()
2010-10-08 11:02:53

Fényemberek-új netregény! :)

  

FÉNYEMBEREK

 

Képzelj el egy világot, ahol a lények – mert embereknek nem nevezhetők, ahhoz túl tökéletesek, - hihetetlen gyorsak, titokzatosak, az érintésük éget, az aurájuk hívogat. Ha ők azt akarják, ég és föld egybeszakad, viharos szelet keltenek, repülnek, álmokat váltanak valóra, vagy épp lelkeket küldenek mennybe, vagy pokolba.

Ebbe a félelmetes-gyönyörű, különös világba csöppen bele Jane Andrews, az átlagos egyetemista lány – ráadásul önhibáján kívül. Mindent elkövet, hogy ne kerüljön a Fényemberek hatása alá, hogy élete visszazökkenhessen a rendes kerékvágásba: oda, ahol egy végzetes betegség utolsó fázisában szenvedő édesanyját ápolgatja, s számolja a perceket, amiket még vele tölthet…

A mamája halálával azonban minden megváltozik. Jane egy égi jelenésnek köszönhetően rájön, nem marad egyedül: a sorsát rábízza valakire, aki a Fényemberek világából való. Valakire, aki immár az egyetlen kapcsolat elhunyt édesanyjához. Végzetes szerelembe esik az ezüstpöttyös pillantású Chris Diamonddal, s ezáltal örökre búcsút mondhat a manhattani fiatalok viszonylag nyugodt életének…

Égi és pokoli erők vadásznak rá, mert rájött arra a titokra, amit egyetlen embernek sem szabad tudnia…vagy, valami más az, amiért az életére törnek?

A felsőbb erők tudják, Chris és Jane szerelme egyet jelent az apokalipszissel, olyan kapcsolat, ami soha nem teljesedhet be.

A Fényemberek története egy különleges szerelmespár meghatóan elszánt menekülése a biztos vég elől…

Gyertek, olvassátok! :-)

A Gyémántfiú bannerre kattintva érhetitek el, a nap folyamán bármikor kikerülhet az első fejezet.

Dolgozunk azon, hogy hamarosan legyen a Fényembereknek saját bannere is. :-)

Szép Napot!

Kitti

 

 Címkék: 1
Értékelés: 4.71428 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ÜZENŐFAL

2012-01-30 19:32:26 Kathy Kedves Kitti ! jan.25-n találkoztunk, de. 11-kor.Fantasztikus a Fényemberek,köszönöm Neked.

2011-12-21 14:44:41 Nati Kedves Kitti!
Teljesen elvarázsolt a könyved, vagyis csak a 21. fejezetig olvastam, mert addig van meg.
Kérlek küld el Nekem, mert majd megöl a kíváncsiság, hogy mi lesz Chris-sel és Jane-nel. Minden gondolatom a könyv körül forog.
Kérlek küld el nekem.
E-mail címem:
natika15@citromail.hu

2011-08-27 12:19:21 vityol Mikor és hol lehet olvasni a Smink nélkül folytatását? Nagyon jó!

2011-05-23 13:18:29 Stünde tévedtem a Féynembereket olvastam!!:D
már annyi könyvet elolvastam hogy néha nem tudom minek mi a címe:D

2011-02-07 19:28:08 Kriszti Kedves Kitti! Észveszejtő, ahogy írsz! Öröm, hogy ilyen tehetséggel áldott meg minket a Sors. A Gyémántfiút imádtam, most kezdem a Fényembereket. Azt kell hogy mondjam, jó a Harry Potter és a Twilight saga is remek... De ez mindkettőt veri! Miután elolvastam a könyved, én is írni kezdtem. Köszönöm, hogy megadtad ezt a csodás élményt!

2010-10-01 14:23:23 Relay Amikor egy általánosba jártunk, sosem gondoltam volna, hogy épp te leszel az, aki ekkora karriert fut majd be. Mindig is furcsa kis szerzet voltál, és emlékszem, hogy nem nagyon szerettek. Még mindig előttem van a kép, ahogy a fiúk elvették a verseid, amiket órán írtál, hangosan felolvasták szünetben és kinevettek miattuk. De nagyon büszke vagyok rád, mert mint ahogy ők, akik kiröhögtek téged, nem, de te elmondhatod magadról, hogy elértél valamit az életben! Gratulálok hozzá!

2010-09-22 22:46:38 mkcs Szia Kitti !

A kezdetektől a Fényemberekre vártam !
A Smink nélkül is tetszett és a Gyámántfiú is -végül belopta magát a szívembe - , de igazán kíváncsi vagyok a Fényemberek 2. fejezetére ! mkcs

2010-09-16 22:06:48 Ambrus Petrus Szia Kitti! Hihetetlen csaj vagy (Ezt jó értelemben mondom)! Imádok olvasni, ha valami megfog, a könyvet egyszerűen nem tudom lerakni( persze ha van rá időm). Volt már rá példa, hogy egy hónap alatt közel 4 ezer oldalt olvastam el. A lényeg, hogy amit írsz az változatos, mindig új, laza, kötöttségek nélküli. Egyszerűen fantasztikus. Puszika!

2010-09-14 16:15:47 monika65 Kedves Kitti!
Kíváncsi volnék a véleményedre... http://monika65.blog.nlcafe.hu
előre is kösz!!

2010-09-08 16:02:09 Gréty Robinson Szia Kitti!
Ez egyszerűen hihetetlen, amit a nagy utazásodon átéltél. Wow. Szerintem is :) Én is kíváncsi volnék, hogy én ki lehettem egyik előző életemben! Talán egyszer majd rászánom magam és utána kutatok! További szép napot!
Pusszantás: Gréty

2010-08-24 13:35:10 Melinda Szia! Nem voltunk osztálytársak, de én mindenesetre emlékszem rád. Középiskolában voltunk sulitársak. Mindössze 1 évig. Sajna. De jó volt az is. Sokat lehetett tőled tanulni. A diákok vezetőjeként példát mutattál. Szép napot továbbra is. -Melinda-

2010-08-23 11:14:51 Szurovecz Kitti Kedves Melinda! :-) Nagyon köszönöm. Most csiklandozza az oldalam a kíváncsiság, melyik Melinda lehetsz, mert 4 iskolába is jártam és mindenhol volt Melinda osztálytársam. :-)

2010-08-17 13:44:12 Melinda Szia Kitti! Már régen is látszott rajtad, hogy tehetséges vagy. Gratulálok a sikeredhez. -Egy régi iskolatársad-

2010-08-16 16:09:10 szurovecz.kitti Kedves Szeka! Mindig pontos i-vel írtam a nevem és magasról teszek a trendekre.:-)

2010-08-12 07:44:36 szeka Kitti, ha már olyan veszettül trendinek képzeled magad, miért nem írod y-al a végén a neved?

2010-08-09 08:59:43 Rita Szia Kitti! Te aztán érted, hogyan csigázd fel az ember érdeklődését :)).Biztos vagyok benne, hogy ez a könyved is nagy sikerű lesz majd, akárcsak a Gyémántfiú és a Smink nélkül. Gratula ;)

2010-07-29 10:54:53 Miri Kitti! A nice-on láttam egy cikket a készülő webes könyvedről és 1 nap alatt elolvastam az eddig kitett 220 oldalt! :-) Elképesztően jó és a Smink Nélkül beharangozója is nagyon felkeltette az érdeklődésem. Attól tartok, velem szereztél egy új rajongót! Puszi: Mirjam

2010-07-14 16:44:23 Weninger Reni Szia Kitti, nagyon örültem amikor a minap azt olvastam a Facebookon hogy lesz majd 2. regényed. Remélem, hogy a Smink Nélkül második része mert nagyon-nagyon tetszett nekem a könyv. :-) És mikor? Mert már a Gyémántfiút is elolvastam, azaz teljesen kifogytam belőled! :-) Szimpatikus hogy minden olvasóddal szóbaállsz és Te magad szerkeszted a rajongói oldalad. NAGYON SOK SIKERT KÍVÁNOK NEKED, HIHETETLEN TEHETSÉGGEL ÁLDOTT MEG A SORS! Szeretettel, Reni

2010-06-25 22:50:59 Solymos Zoltán :) Szia Kittilány! Szoktam nézegetni a blogod, értelmes gondolataid vannak, jól írsz, tetszik. A Smink Nélkül című könyved megvettem a csajomnak szülinapra, aztán meg lenyúltam tőle! :) Végre egy nő, aki meri nevén nevezni a dolgokat! A sztori iszonyú jó, letehetetlen regény és nem csak nőknek.

2010-06-21 19:43:30 Dani Andrea Bocs, Kitti, de már nálam is kiverte a biztosítékot!

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 4 meg 11 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007